Browsing by Author Đinh Văn Dũng

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  

Showing results 1 to 6 of 6

  • a569b9e7-9d08-464b-8197-dd8a08903cd2.pdf.jpg
  • Luận án


  •  (2020)

  • This dissertation successfully demonstrated that HCN in cassava foliage is main factor for reduction of methane production while the earlier finding could only predict the role of HCN for decreased methane. Currently, the best-known cassava foliage to feed animal is “sweet” cassava foliage with low cyanide content, my dissertation succeeds to build feeding method for “bitter” cassava foliage diet (higher cyanide content) with support of adding restricted brewers grain (4% of DM) and biochar (1% of DM) to feed cattle and goats without cause HCN toxicity. Additionally, discovery of the feeding of the bitter cassava foliage appear to modify the rumen fermentation lead to increases in nit...

  • 2957e0c8-c175-478b-b8c8-c59691d7ec48.pdf.jpg
  • Luận án


  •  (2019)

  • The research study was aim to improve utilisation of cassava byproducts in development of sustainable cattle feeding regimes in Lao PDR and other countries with similar conditions. There were four experiments presented on the dissertation. Experiments I, was evaluatr by test for finding the potential of feeding value of the storage cassava pulp in an open pit. Experiment II was study of intake, growrate in local yellow cattle by measure the response of cattle performance on bitter cassava foliage or/and brewers’ grains as a source of bypass protein and fiber supplements to cassava pulp-urea basal diet

  • item.jpg
  • Luận án, luận văn


  • ;  Advisor: Nguyễn Xuân Bả; Đinh Văn Dũng (2020-05-25)

  • Luận án nghiên cứu khả năng sử dụng phụ phẩm từ sắn làm thức ăn trong chăn nuôi bò ở Cộng hòa Dân chủ Nhân dân Lào; Đánh giá giá trị dinh dưỡng và ảnh hưởng của phụ phẩm sắn đến sự phát triển và sức khỏe của bò; Phân tích các phương pháp chế biến và bảo quản phụ phẩm sắn; Đề xuất giải pháp tối ưu hóa việc sử dụng phụ phẩm sắn trong chế độ ăn của bò; Khuyến nghị chính sách hỗ trợ và hướng dẫn kỹ thuật để cải thiện hiệu quả chăn nuôi.

  • 2._Full_papers_published.pdf.jpg
  • Luận án, luận văn


  • ;  Advisor: Nguyễn Xuân Bá; Đinh Văn Dũng (2020-04-14)

  • Mục đích của nghiên cứu là cải thiện việc sử dụng cây sắn để tăng hiệu suất và giảm phát thải khí metan ở dê khi bổ sung bã bia và than sinh học tại tỉnh An Giang, Việt Nam. Nghiên cứu này gồm một khảo sát và bốn thí nghiệm. Khảo sát đánh giá tiềm năng của cây sắn làm thức ăn cho dê ở tỉnh An Giang.